Avantaje si dezavantaje ale achizitionarii de lucruri second hand pentru cei mici

Achizitionarea de lucruri second hand pentru cei mici

Sumar articol

Internetul si retelele sociale au amplificat in ultimii ani vanzarile hainutelor, papuceilor, mobilei si a accesoriilor pentru copii intre mamici. Este un fenomen foarte activ, cu multe avantaje, mai ales de ordin financiar, dar care ne expune si la multe riscuri.

Cine nu a daruit, nu a vandut sau nu a cumparat lucruri “la mana a doua” pentru copii?

De fiecare data cineva s-a bucurat: fie pentru ca a facut o fapta buna, fie pentru un dar, fie pentru o vanzare sau cumparare avantajoasa.

Jucarii - papusi - lego - jocuri

La noi gasesti jucarii pentru toate varstele

Copiii cresc repede si mereu e nevoie de alte si alte articole pe marimea lor, iar cheltuielile devin, adesea, prea mari pentru bugetul familiei. Grupurile online pentru parinti sunt pline de asemenea anunturi.

Iata cateva avantaje ale acestui comert second hand pentru copii:

  • Puteti achizitiona articole de calitate la preturi foarte mici.
  • Vanzarea acestora este o metoda buna de a elibera spatiu in locuinta.
  • Aveti la dispozitie o “piata” de desfacere de fiecare data cand constatati ca celui mic nu i se mai potrivesc hainutele sau pantofiorii.
  • Puteti sa vindeti lucruri care nu va mai sunt utile si sa reinvestiti banii in acoperirea altor nevoi care survin in procesul de crestere a unui copil.
  • Cunoasteti multe mamici, va faceti prietene si scapati de singuratatea mamei care sta acasa cu copilul.
  • O data cu intrarea in aceste comunitati online puteti primi oricand o vorba buna si un sfat util din partea celorlalte membre care trec practic prin aceleasi experiente si se confrunta cu acelasi tip de probleme.
  • Chiar si micutii se bucura de aceste intalniri cu alte familii: cunosc alti copii, isi fac prieteni noi si socializeaza cum numai ei stiu sa o faca.
  • Intretinand acest “circuit” al lucrusoarelor pentru copii protejati mediul inconjurator.
  • Copiii invata sa nu se ataseze de haine, incaltaminte, masute si jucarii si invata din vreme bucuria de a darui.
  • Calitatea hainelor si pantofiorilor secod-hand are sanse mai mari sa fie superioara celor din magazinelor care vand lucruri noi, dar contrafacute, atat de intalnite la noi in tara.

Cu toate acestea, este o piata care cere mare atentie si impune asumarea unor riscuri, intre care urmatoarele:

  • Nu aveti siguranta 100% in privinta igienei cu care au fost utilizate lucrurile cumparate in sistemul “second hand”. Regula generala este sa spalam si sa dezinfectam cat mai mult orice articol cumparat in acest mod. Dezinfectarea se poate face fie prin spalare la masina automata, fie la curatatorii de specialitate, fie folosind dezinfectanti adaptati materialelor si texturilor.
  • Preturile derizorii fata de cele de fabricatie pot fi pretext pentru vanzarea de produse cu defecte sau chiar nefunctionale. Verificati temeinic starea in care se afla produsul inainte sa incheiati tranzactia.
  • Numerele, dimensiunile si calitatea articolelor care se vand online pot sa nu corespunda prea bine cu prezentarea lor din anunturi. Sunt detalii de la care nu este indicat sa facem rabat, mai ales ca beneficiarii sunt atat de fragili, iar nevoile lor atat de speciale!
  • Lucrurile cumparate la mana a doua au sanse mari sa prezinte un grad ridicat de uzura, lucru care poate sa ii puna in pericol pe cei mici. Ganditi-va doar ce se poate intampla daca scaunul pe care il fixati in masina are sistemul de prindere uzat si cedeaza la o frana brusca.

Una peste alta, merita sa puneti in cumpana avantajele si dezavantajele acestei practici si sa le adaptati nevoilor si exigentelor dumneavoastra pentru a lua cele mai bune decizii.

(sursa foto: High Way Mail)

haine si incaltaminte copii

Ce alegi pentru copilul tau ?

Distribuie acum