O inghetata de casa buna si racoroasa e tot ce ne dorim in zilele calduroase de vara. La orice colt de strada ne fac cu ochiul oferte care de care mai colorate si mai dulci.
Calitatea lor lasa mult de dorit, ba chiar ne ameninta sanatatea. Inghetata de casa este cea mai sanatoasa si aromata alternativa.
Cu ingrediente simple pe care de obicei le avem tot timpul in bucatarie putem prepara oricand retete delicioase si nutritive. Putem evita substantele la care avem sensibilitate sau chiar intoleranta.
Curatenia devine o joaca
Aspiratoare verticale pentru o curatenie rapida si mai usoara
Putem sa alegem produse naturale, din surse verificate, fructe zemoase de la piata si lapte proaspat. In plus, putem sa ne punem la bataie imaginatia si curiozitatatea pentru a inventa combinatii noi.
Este si o idee buna pentru cei care urmeaza diete si ar da orice pentru un desert savuros, cu putine calorii.
Inghetata de casa cu banane si cacao
Este una dintre cele mai simple solutii atunci cand avem pofta de ceva dulce si savuros. Nu trebuie decat sa luati doua banane coapte pe care le curati, le presarati cu doua lingurite de cacao si apoi le inveliti in folie de plastic sau aluminiu.
Se lasa la congelator pana se intaresc, apoi se mixeaza bine in blender si inghetata este gata. Puteti folosi o lingura speciala pentru a forma globuri rotunde, pe care apoi puteti aranja o frunza aromata de menta sau un fruct.
Inghetata de casa de capsuni cu iaurt cremos
Este una dintre cele mai populare retete, iar cei mici pur si simplu o adora. Este nevoie o jumatate de kilogram de capsuni bine coapte, fara portiuni intarite sau samburi zgrunturosi.
Totul pentru bucataria ta
Vrei sa gatesti ca un chef?
- Se mixeaza in blender cu aproximativ 200 de grame de zahar si cu sucul de la o lamaie mica.
- Pentru un plus de savoare, se pun in amestec doua linguri de miere naturala.
- Se adauga o jumatate de kilogram de iaurt cremos.
Varianta greceasca din anumite supermarketuri este o alegere inspirata pentru acest ingredient. Se mai amesteca putin, dupa care pasta se toarna in formele dorite si se pune la congelator.
Inghetata de casa de zmeura
Este una dintre cele mai rafinate arome, mai ales atunci cand avem la indemana fructe proaspat culese. Reteta poate fi aplicata si in timpul sezonului friguros, atunci cand varianta congelata e singura optiune.
- Se toarna in blender sase albusuri de ou, 300 de grame de zmeura si 8 linguri de zahar.
- Se mixeaza la o viteza mai redusa.
- Pasta cremoasa si colorata rezultata se toarna in recipiente si se pune la congelator.
- Poate fi servita cu ciocolata rasa presarata deasupra.
Inghetata de casa de iaurt cu miere
Este inspirata de cel mai popular desert din meniul tavernelor grecesti. Se toarna in blender o jumatate de kilogram de iaurt cremos si se amesteca bine. Se toarna deasupra cateva linguri de miere, dupa preferinte. Se adauga vanilie, in varianta praf, esenta sau seminte dintr-o pastaie si se mai amesteca o data.
Dupa ce compozitia a stat la congelator, se mai mixeaza o data, pentru o textura mai fina si se serveste.
Inghetata de casa cu frisca
Presupune prepararea in prealabil a 500 de mililitri de frisca naturala, din smantana si zahar bine batute cu mixerul sau tel-ul. Se face o spuma din cinci albusuri de ou, se adauga cinci linguri de zahar.
Jucarii de exterior
Casute, tobogane, balansoare, spatii de joaca din lemn sau gonflabile
Tot atatea galbenusuri se amesteca cu aceeasi cantitate de zahar. Se amesteca totul cu frisca si se da la congelator. Poate fi consumata ca atare sau cu adaugarea aromelor favorite inainte de congelare.
(sursa foto: Steena Holmes)