Cum ai grija de imunitatea copilului cand incepe scoala

Cum ai grija de imunitatea copilului cand incepe scoala

Sumar articol

Sezonul rece este in plina desfasurare. Temperaturile au scazut considerabil, imunitatea copilului tau este pusa la incercare. Cu atat mai mult cu cat a inceput scoala si acesta este expus tot mai mult la contactul cu alte persoane.

Cosmarul oricarei mamici, raceala sau gripa celui mic, pune probleme multiple. De la scutirea de la ore, pana la recuperarea lectiilor si simplul disconfort al celui mic, raceala sau simpla senzatie de slabiciune nu este deloc o placere pentru nimeni. Ca sa ai grija de imunitatea copilului tau, poti apela la cateva sfaturi.

Asigura-te ca cel mic doarme suficient de mult pentru a creste imunitatea

Copiii au nevoie de mai mult somn decat adultii deoarece sistemul lor nervos este in plina formare. Legatura dintre somn si imunitate este stabilita chiar si in randul adultilor si cu atat mai mult in randul copiilor. Noptile pierdute jucand jocul preferat sau vizionand episod dupa episod din serialul favorit pot sa contribuie la raceli frecvente si sacaitoare.

Friteuze cu aer cald

Pregateste mancare prajita mult mai sanatoasa

Asadar, asigura-te ca cel mic doarme suficient. Stim cat de pretentiosi sunt copiii cand vine vorba de somn. Pot sa gasesca cu usurinta o scuza ca sa amane momentul stingerii luminii. Ca sa scapi de aceasta grija, nu ii interzice celui mic sa se bucure de jocul preferat. Insa, nu il lasa o intreaga ora la calculator, ci foloseste acest lucru ca sa il obisnuiesti sa doarma mai devreme. Astazi poate sa se joace 30 minute si daca stinge lumina la ora 22, maine va putea sa se joace o ora.

Creste sansele ca el sa consume fructe si legume de sezon

Cu totii stim cat de dificil este sa determini un copil sa manance fructe si cu atat mai mult legume. Este cunoscut faptul ca cele mai bune fructe de toamna ajuta si la cresterea imunitatii.

Printre cele mai bune fructe si legume de sezon se numara: gutuile, prunele, strugurii, conopida si radacinoasele. Intr-adevar, exact ceea ce copilul tau nu are deloc in gand sa consume.

Din fericire, exista cateva solutii la care poti apela ca sa il determini sa manance si alimente benefice pentru imunitate. Nu il forta sa manace legume gatite fad. Amesteca-le cu mirodenii si condimente care sa le dea savoare. Daca vezi ca cel mic are o atitudine negativa despre anumite fructe sau legume, nu incerca sa o combati frontal. Mai degraba, ofera-i un model bun sau integreaz-o treptat in preparatele sale preferate.

Imbunatateste sanatatea intestinelor pentru intarirea sistemului imunitar

Microbiomul reprezinta totalitatea bacteriilor benefice din intestinul oamenilor. Se pare ca este in stransa legatura cu sistemul imunitar. Pentru a asigura sanatatea intestinelor celui mic, ai grija sa manance lactate fermentate si iaurt cu probiotice. Inlocuieste iaurtul integral cu iaurt fermentat sau prepara-l chiar tu in casa.

Haine pentru copii

Concepute cu dragoste pentru micutii tai

O alta modalitate prin care sa asiguri sanatatea intestinelor este sa ii furnizezi celui mic suficiente fibre. Cand ii prepari deserturi, inlocuieste o parte din faina folosita cu un amestec de tarate de psyllium si grau. Nu mai curata fructele de coaja si foloseste cereale integrale neexpandante in locul celor expandate.

Importanta practicarii unui sport

Ce poate fi mai sanatos decat practicarea sportului pentru un copil aflat in crestere? Chiar daca te lovesti de refuz si mofturi, nu ceda, insa schimba-ti tactica.

Incepe prin a face impreuna sport in cadrul unor activitati distractive. Vorbeste-i despre cat de bucurosi sunt copiii de varsta lui care au invatat deja sa inoate si ce mult se distreaza cand merg la piscina cu prietenii.

Obisnuieste-l sa vada avantajele practicarii unui sport si asculta-i dorintele. Chiar daca se plictiseste dupa doar o luna de karate, e important sa se obisnuiasca cu miscarea, nu sa devina specialist intr-o anumita forma de miscare.

Nu il tine izolat in casa la primele semne de raceala

Desi pare cea mai buna abordare, a-l tine inchis in casa pana ii trece raceala nu ii obisnuieste sistemul imunitar sa produca anticorpi in mediul natural.

Haine pentru copii

Concepute cu dragoste pentru micutii tai

Cu siguranta ca scapa de raceala, insa acest comportament il va predispune la raceli secundare. Solutia este sa il expui la temperatura de afara in mod gradat si limitat ca sa se obisnuiasca si cu aceste schimbari.

(sursa foto: Holistic Health by Lisa Moane)

Distribuie acum