O simpla plimbare cu copilul prin parc este pentru multe mamici prilej de a interactiona, cu sau fara voie, cu o multime de persoane care stiu mai bine cum trebuie sa fie imbracat cel mic. Sa il acopere cu straturi peste straturi de haine, sa nu il scoata cu nasucul descoperit sau fara vesta de lana. Sau dimpotriva, ca hainele prea groase favorizeaza raceala. Cum este mai bine cu adevarat? Pastrand echilibrul si buna cuviinta, va prezentam cateva recomandari despre cum este mai bine sa imbraci copilul in sezonul rece.
Coborarea mercurului in termometre este adesea prilej de panica in randul mamicilor. Micutii lor sunt atat de fragili, iar vremea devine atat de dusmanoasa, incat poate sa para tentant sa nu ii mai scoata deloc la plimbare afara. Cele care au incercat deja “metoda” stiu ca nu este deloc o idee buna. Daca il lipsesc pe copil de aer proaspat, sistemul lui imunitar slabeste si devine mult mai vulnerabil la virusi si microbi.
De ce nu e bine sa renuntam la plimbarea copilului in aer liber
Oricat de temeinic ne aerisim casa, aerul nu va fi destul de oxigenat, motiv pentru care vom constata inevitabil ca micutul nostru este mereu palid si somnolent, fara chef de viata. Din acelasi motiv va fi mai expus sa devina alergic la praful si acarienii din locuinta.
haine si incaltaminte copii
Ce alegi pentru copilul tau ?
Contrar aparentelor, contactul cu aerul rece de afara, mai umed sau mai uscat, pe ploaie sau ninsoare intareste imunitatea. De asemenea, si rezistenta la schimbarile de mediu.
In primele luni de viata, o iesire nu trebuie sa fie mai lunga de o jumatate de ora. In aceste cazuri se va evita complet umezeala si temperaturile negative. Totusi, il puteti “aerisi” pentru cateva minute pe balcon sau la geam.
Cum va pregatiti de plimbare cand afara e frig
Daca sunteti mamica unui bebelus de peste doua-trei luni, pregatiti-i cu grija caruciorul inainte sa il scoateti afara. Dotati-l cu o paturica moale, un sal pufos pentru invelit. Nu uitati accesoriile impermeabile si cu rol anti-alunecare in caz ca dati peste zapada sau gheata.
Luati-va timp destul pentru mica iesire, respirati adanc si tratati cu calm aceasta mica aventura. Daca va precipitati, sunt riscuri sa uitati ceva important sau sa aveti tot felul de peripetii. Evitati iesirile de seara sau de dimineata devreme.
Cum iti imbraci bebelusul pentru plimbare
O regula veche spune ca e bine sa ii asiguri celui mic o haina in plus fata de cele cu care iesi tu afara.
haine si incaltaminte copii
Ce alegi pentru copilul tau ?
Se recomanda hainutele de tip body ori sarafanele, pentru ca ii acopera corpul eficient, fara zone vulnerabile. De asemenea, straturile de imbracaminte ii pastreaza o temperatura constanta la nivelul pielii.
Alegeti hainute confortabile
Extremitatile ne sunt mereu cele mai vulnerabile pe timp de toamna sau iarna, iar la copiii mici cu atat mai mult. Nu uitati niciodata sa ii puneti un fular usor, caciulita, manusi, sosete si ghetute imblanite. Pentru pielea sensibila a bebelusilor materialele flausate sunt cele mai potrivite cand e vorba de accesorii de iarna.
Toate acestea trebuie sa ii vina lejer pe langa corp, sa isi poata misca mainile si picioarele, fara sa fie “impachetat” strans. Este important, de asemenea, sa se simta confortabil fara sa transpire. Puneti-i haine de corp din bumbac 10o% si apoi hainutele groase. Cele mai indicate sunt salopetele din puf, cele de fas sau materiale naturale, cu blanita, obligatoriu impermeabile.
Daca l-ati imbracat prea gros si ajunge apoi acasa leoarca de transpiratie este posibil sa se aleaga si cu o raceala. Evitati pe cat posibil sa ii acoperiti fata, mai ales cu fulare groase, care sa ii incomodeze respiratia.
Bucurati-va de fiecare plimbare
Chiar daca sunt atat de complexe si sensibile, aceste plimbari nu trebuie sa se tranforme in niste corvezi. Dimpotriva, pot fi un prilej grozav sa va bucurati de fiecare iesire cu bebelusul dumneavoastra.
Saletele pentru toata familia
Daca somnul este important pentru tine, avem ce ai nevoie
Luati cu voi mereu jucariile lui preferate, vorbiti cu el, cantati-i pe aleile parcului si imortalizati cu telefonul aceste momente unice. Va veti intoarce acasa cu un copilas mai vesel si mai linistit, care va dormi mai profund, va fi mai sanatos, si, in felul lui, va astepta cu nerabdare urmatoarea plimbare.
(sursa foto: BabyClub)