Cum putem evita varfurile despicate

Cum putem evita varfurile despicate

Sumar articol

Chiar daca alegem o coafura care ne prinde de minune si cea mai ravasitoare culoare a momentului, daca neglijam varfurile parului, totul este in zadar. Aspectul de matura nu va fi niciodata la moda, iar delasarea cu atat mai putin. De multe ori pare o misiune imposibila si avem senzatia ca acest proces nu poate fi oprit, insa putem preveni aspectul inestetic cu un stil de viata echilibrat, fara excese.

Un par sanatos de la varfuri si pana la radacini nu este doar un moft sau o optiune de ordin estetic, ci si o obligatie care tine de ingrijirea personala si, pana la urma, de politete si respect, fata de cei din jur, dar si fata de noi insine. Pentru frizurile cu parul scurt aceasta problema nu exista, insa daca alegem parul mediu sau lung, ea este inevitabila.

Respectarea catorva reguli de baza ne poate ajuta sa o tinem sub control:

Jucarii - papusi - lego - jocuri

La noi gasesti jucarii pentru toate varstele

Produse cosmetice profesionale pentru ingrijirea parului – vezi aici

  1. Cea mai eficienta decolorare a parului se face la salon. Stim cu totii ca este o procedura care provoaca degradarea firului de par, prin distrugerea pigmentului, ceea ce poate sa duca rapid la un aspect de “parlit”, mai ales la varfuri. In plus, un specialist in hair-styling va sti exact cum sa aplice colorantul in mod uniform, cu sanse minime de aparitie a surprizelor pe care le putem avea acasa la finalul procesului. Nici decolorarea artizanala, cu asa-numitul perhidrol sau cu apa oxigenata nu este buna pentru aspectul firului de par.
  2. Varfurile nu sunt avantajate de obiceiul de a ne spala parul in fiecare zi. Ba chiar dimpotriva, se degradeaza si se usca mult mai repede. Practic, inlaturam substantele benefice care sunt secretate la radacina firului de par si intretinem uscarea lui accentuata, mai ales daca vorbim de parul lung sau foarte lung. Pe termen scurt, efectul spalarii zilnice este un aspect uleios la radacina si foarte uscat la varfuri, iar procesul pare de neoprit, avem senzatia ca nu vom mai putea sta doua zile fara samponare si clatire. Totusi, este suficient daca spalarea se va face de doua-trei ori pe saptamana, cu sampoane delicate.
  3. Folosirea de uleiuri si seruri speciale pentru varfuri poate fi o optiune eficienta. Se gasesc pe piata produse pe baza de keratina, silicon, ulei de argan, cocos, migdale sau masline si multe altele care au rol de hidratare si reducere a rigiditatii firului de par. Folosirea lor potrivit instructiunilor ne poate ajuta sa amanam pentru o perioada momentul taierii varfurilor. Uneori trebuie sa lasam produsul o vreme pe varfuri dupa spalare si apoi sa clatim abundent, alteori este suficient doar sa aplicam uleiul sau serul si se va absorbi in fir in mod natural. AICI gasesti produse pentru ingrijirea parului.
  4. Reducerea folosirii produselor de styling cu rol de modelare, sau macar evitarea aplicarii acestora pana la varfuri. Chiar daca ne fac sa aratam mai frumoase pe moment, fiecare dintre acestea contine ingrediente care au efecte secundare severe asupra parului, de la aspectul gras al radacinilor pana la accentuarea despicarii varfurilor sau chiar caderea lui.
  5. Cea mai eficienta metoda de intretinere a unui par sanatos de la radacina si pana la varfuri ramane foarfeca. Este o optiune radicala, mai ales daca ne dorim un par lung, insa inlatura problema complet. In mod normal, se recomanda taierea unui centimetru in fiecare luna, dar specialistii ne asigura ca este suficient sa ii vizitam pentru asta o data la doua-trei luni.

(sursa foto: Organic Facts)

Distribuie acum