Cum reducem durerile si epuizarea din timpul toamnei

Cum reducem durerile si epuizarea din timpul toamnei

Sumar articol

Belsugul de fructe si legume sau culorile magnifice ale naturii din timpul toamnei trec adesea neobservate de multe persoane, din cauza senzatiilor neplacute cu care acest anotimp vine “la pachet”. Tristete, dureri si junghiuri, raceli si cistite sunt doar cateva din necazurile care ne sacaie la schimbarea anotimpurilor. Mare parte din durerile si epuizarea din timpul toamnei se pot reduce daca avem mai multa grija la respectarea unui stil de viata echilibrat.

Suplimente cu vitamine si minerale – gasesti AICI

Melancolia de toamna nu e o metafora, nici un capriciu. Simpla estompare a luminii soarelui ne schimba complet decorul in care traim si ne face sa ne pierdem rapid veselia si pofta de viata. Fenomenul poate fi explicat prin declansarea unor mecanisme psihice de reactie la schimbare. Ni se pare ca suntem coplesiti de cenusiu si ploaie, asa ca ne pierdem energia si parca nu ne mai putem bucura de nimic.

Spatii de joaca pentru copii

Descopera bucuria copilariei intr-un spatiu de joaca

In acest caz se recomanda sa iesiti mai des in parc, mai ales la orele diminetii, ca sa va obsinuiti cu frigul taios si cu schimbarile naturii. La fel, se recomanda sa faceti drumetii, sa umblati mult prin paduri, sa urcati si sa coborati creste de munte. Comuniunea cu natura ne stimuleaza psihic sa facem fata mai usor schimbarii si sa o acceptam. In plus, miscarea in sine declanseaza mecanisme care ne fac sa ne simtim mai energizati si mai bine dispusi.

Scaderea nivelului de vitamina D ne da multe batai de cap

O alta explicatie a scaderii vitalitatii dupa ce vara a trecut este nivelul scazut de vitamina D. Are un rol vital in multe procese care contribuie la buna functionare a organismului uman si depinde in mare parte de expunerea pielii la soare.

Chiar daca stam mult in aer liber si ne bucuram din plin de un sejur la mare, folosirea cremelor de protectie solara blocheaza mult din acest proces. Nu putem renunta la ele, din cauza ca ne expunem la arsuri si cancer de piele.

Luati suplimente de vitamine si minerale

Exista si alimente care contin vitamina D, cum ar fi pestele gras, laptele, carnea de porc sau cerealele, insa de multe ori nu este asimilata optim in organism.

Solutia pe care o recomanda specialistii este sa recurgem la suplimente alimentare cu vitamina D (gasesti AICI). Consultati in prealabil un specialist si efectuati-va analize de specialitate pentru stabilirea dozei corecte.

Vacante in parcuri de distractie

Pentru vacante memorabile împreună cu familia

Si alte carente ne pot expune organismul la diverse stari si dureri atunci cand vine toamna si primavara. Adesea e vorba de calciu, fier, magneziu ori de vitaminele A, B, sau C. Regula este aceeasi: mergeti la medic, faceti analize si urmati tratamentul recomandat.

Tratati-va micile probleme de sanatate

Toamna este un anotimp in care ni se agreavaza mai toate problemele de sanatate: ne dor dintii, se “activeaza” sinuzitele, gastrita si alergiile, racim mai des, ne dor oasele, iar femeile au adesea neplaceri din cauza cistitei. Nu strica sa ne programam la specialist pentru fiecare dintre aceste necazuri. E timpul pentru o vizita la stomatolog, un detartraj si rezolvarea problemelor dentare.

La fel, e bine sa facem investigatii si tratamentele recomandate pentru toata “suita” de dureri si indispozitii. Luati antibiotice daca va sunt recomandate pentru fiecare infectie constatata. Pe termen lung, acestea ne pot crea probleme devastatoare.

Purtati accesorii de toamna

Nu in ultimul rand, protejati-va cat de bine corpul de intemperii. Nu e un moft sa porti fular, caciula sau manusi. Investiti in incaltaminte de calitate, impermeabila si imblanita, cu talpa solida.

Daca ploua, purtati de fiecare data umbrela (iata cum poti sa porti umbrela cu stil) sau pelerina. Adapostiti-va pe cat posibil cand asteptati autobuzul.

Spatii de joaca pentru copii

Descopera bucuria copilariei intr-un spatiu de joaca

Nu in ultimul rand, feriti-va de curentii reci, fie ca va aflati acasa, la serviciu, pe strada sau in mijloacele de transport. Sistemul imunitar cedeaza daca e agresat de aerul rece si va pomeniti cu dureri si junghiuri greu de inlaturat. Rasfatati-va des cu supe, ciorbe, ceaiuri si alte bauturi calde si oferiti-le si celor din jur aceasta bucurie. Efectul lor e atat de binefacator in anotimpul friguros, incat va poate lumina cate o zi intreaga!

(sursa foto: Arcane Journal)

Distribuie acum