Microdermabraziunea, procedura care intinereste tenul

Microdermabraziunea, procedura care intinereste tenul

Sumar articol

Oricat ne-ar placea sa avem un ten auriu, se apropie cu pasi repezi sezonul in care tenul are nevoie de o curatare profunda. Dintre tratamentele faciale pe care le avem la dispozitie la momentul actual, microdermabraziunea se afla la loc de frunte in ceea ce priveste eficienta.

Tenul devine vizibil luminos si intinereste vazand cu ochii, inca de la primele sedinte. Acesta este efectul “miraculos” al microdermabraziunii, o procedura relativ recenta care are ca principiu de baza curatarea si stimularea mecanismelor naturale ale pielii. Se realizeaza in centre specializate, cu aparatura de ultima ora si personal calificat.

Ce inseamna microdermabraziune

Aparatele utilizate in procesul de microdermabraziune au la capete cristale de diamant slefuite in asa fel incat sa actioneze eficient asupra pielii din toate zonele fetei. Mai exact, tehnologia creeaza o curatare drastica a tenului prin inlaturarea primului strat de celule. Aceasta procedura intinereste tenul, rezultatele fiind vizibile inca din primele sedinte.

Incaltaminte dama de sezon

Vrei incaltaminte ?

Efectul minunat asupra aspectului pielii este, de fapt, creat de doua procese pe care procedura le declanseaza in acelasi timp. Este vorba de exfoliere si de regenerare. Odata curatata, pielea isi regleaza un mecanism natural si eficient de regenerare. Se creeaza rapid un nou strat de piele cu celule proaspete, avand elasticitate crescuta fata de cel anterior.

Microdermabraziunea are efecte benefice asupra pielii

Aceasta suita de efecte benefice au la baza cresterea productiei de colagen si elastina, cele doua proteine ale tineretii. Faptul ca sunt create in mod natural ii confera acestui proces o putere mult sporita fata de tratamentele externe. Vorbim de creme, masti sau fiole care contin aceste substante. Pielea devine mai permeabila in urma acestei proceduri. Ca urmare, tratamentele topice (care au rol de modificare locala a pielii pe care se aplica, n. red.) au o eficienta cu 50% mai crescuta. Sunt “nivelate” pana la disparitie ridurile superficiale, cicatricile, petele de hiperpigmentatie, si, folosita in tratamente corporale, inlatura celulita.

Cand e cel mai bine sa iti faci o microdermabraziune

Daca te-ai intrebat cand e cel mai bine sa iti faci o astfel de procedura, iata raspunsul specialistilor. Pielea supusa acestei proceduri devine mult mai sensibila la soare. Se recomanda astfel utilizarea zilnica de creme cu factor ridicat de protectie. Acesta este motivul pentru care microdermabraziunea este recomandata mai degraba pentru sezonul de toamna si iarna.

In mod uzual, se aplica sase tratamente, o data la 14 zile, dupa care specialistul va stabili intervalul la care veti reveni pentru intretinere.

Contraindicatiile procedurii de microdermabraziune

Procedura de microdermabraziune are si contraindicatii. Ea le este contraindicata celor care nu au implinit inca varsta de 14 ani. De asemenea, persoanelor care au probleme cu vasele capilare, au diabet, cancer, HIV sau boli autoimune.

Jucarii - papusi - lego - jocuri

La noi gasesti jucarii pentru toate varstele

Nu le este recomandata nici celor diagnosticati cu acnee rozacee, dermatita seboreica, eczeme sau cu arsuri dobandite recent in urma expunerii la soare.

Recomandari de ingrijire a tenului dupa microdermabraziune

In general, la finalul sedintelor de microdermabraziune se aplica tratamente cu substante care au rolul de a inchide porii. De asemenea, se mai folosesc masti sau creme hidratante. Cosmeticiana va va oferi recomandari de ingrijire a tenului acasa, cu produse profesionale, care sa asigure o emoliere si hidratare suplimentara si corespunzatoare.

Dupa caz, se poate indica apelarea la alte tipuri de tratamente care sa completeze efectul microdermabraziunii. De pilda, daca aveti tenul uscat, cosmeticiana va poate recomanda sedinta de peeling enzimatic si apoi una de oxigen hiperbaric la anumite intervale. Se vor evita complet in primele zile dupa tratament produsele care ar putea irita pielea, chiar daca le utilizati in mod uzual.

Distribuie acum