Mierea de albine si beneficiile ei pentru organism

Mierea de albine si beneficiile ei pentru organism

Sumar articol

Mierea este adorata si pretuita de oameni inca din cele mai vechi timpuri. A fost primul produs dulce din istorie, oferit adesea ofranda zeilor, sursa de inspiratie pentru nenumarate povesti si legende. Nu a fost niciodata usor de obtinut, nici ieftina, insa va ramane pentru totdeauna in topul bunatatilor oferite de natura. Mai mult decat atat, este o adevarata binecuvantare pentru alimentatie, adjuvant si remediu pentru o multime de afectiuni si neplaceri.

Produse apicole pentru sanatatea organismului – gasesti AICI o gama variata

Practic, mierea rezulta din prelucrarea in corpul albinelor a nectarului cules de pe flori. Fiecare strop este rezultatul trudei acestor insecte care zboara sute si mii de kilometri de campuri cu flori si paduri.

Produse pentru ingrijirea parului

Tu ce folosesti pentru parul tau?

Cand a fost descoperita mierea

Apare in mai toate documentele vechi ale omenirii, de la Vechiul Testament la scrierile musulmane si in toate vestigiile scrise din vechime. Mereu este vorba de un produs miraculos, miza, dorinta si rasplata in cele mai diverse contexte.

Producerea controlata a mierii implica multe costuri, munca si sacrificii, iar preluarea ei este intotdeauna pandita de pericolul veninului necrutator al albinelor. Au fost, de asemenea, vremuri in care doar anumite categorii ale societatii puteau ravni la miere. De multe ori pretul oprea accesul tuturor la acest produs de o dulceata nepamanteana.

Care miere e mai buna

In prezent, avem la dispozitie o multime de varietati de miere. Cea mai populara este cea poliflora, rezultata din prelucrarea mai multor tipuri de flori, in general de camp. Detine multe vitamine, minerale si principii active benefice organismului uman.

Care miere se zahariseste

Fizic, mierea poliflora se caracterizeaza printr-o tendinta rapida de cristalizare, insa acesta nu e un dezavantaj. Dimpotriva, este o dovada a provenientei si diversitatii produsului.

Consumul acestui sortiment de miere ne aduce un aport mare de vitamine din Gama B, fructoza, glucoza, minerale si enzime. Este foarta buna pentru copiii care nu au pofta de mancare, care sunt si apatici si slabiti din aceasta cauza. Li se mai recomanda anemicilor, dar si celor care au probleme la ficat.

Vacante in parcuri de distractie

Pentru vacante memorabile împreună cu familia

Ce proprietati are mierea de mana

Foarte apreciata este in aceasta perioada si mierea de mana, produsa din “esenta” altor parti ale plantelor. Este vorba de frunze, tulpini si crengi de copaci sau cereale. Cea mai uzuala miere de mana este cea obtinuta din conifere (brad, pin sau molid), precum si din stejar sau artar. Are o culoare mai inchisa si o consistenta mai vascoasa decat mierea obisnuita, dar se deschide atunci cand se cristalizeaza.

Mierea de mana ne ofera o cantitate foarte mare de vitamine si minerale, in forme foarte usor de asimilat in organism. Pe langa toate astea, are proprietati bactericide si de stimulare a sistemului imunitar. Consolideaza celula osoasa, combate constipatia si trateaza spasmofilia. In plus, are beneficii de curatare, hranire si netezire a pielii. Ca urmare, mierea de mana poate fi utilizata si pentru prepararea unor masti saptamanale de intretinere a frumusetii tenului.

Care miere nu se cristalizeaza

Mierea de salcam este una dintre cele mai populare sortimente apicole din Romania. Are o aroma inconfundabila si o consistenta mai vascoasa. Contine o cantitate apreciabila de fructoza. Din aceasta cauza, se poate spune ca este un tip de miere care nu se cristalizeaza.

De ce e bine sa mancam miere de salcam

Consumul mierii de salcam ne aduce multa energie, dar si alte substante si principii nutritive si bioactive esentiale.

Li se recomanda femeilor insarcinate, copiilor si celor care au trecut prin traume si eforturi epuizante. In plus, acest tip de miere are proprietati de ameliorare rapida a afectiunilor respiratorii, este calmanta si poate reduce efectele avitaminozelor, asteniei si a unor afectiuni ale sistemului nervos.

Colectie de rochii

Tu pe care vrei sa o porti?

Beneficii ale mierii de rapita

Mierea de rapita este un alt sortiment aflat in topul aprecierilor de la noi in ultimii ani. Este cremoasa, are culoare si gust putin diferite de ale mierii obisnuite. Nu este nici atat de dulce cum suntem obisnuiti. Contine foarte multa glocoza, iar asta face ca mierea de rapita sa fie tot timpul cristalizata. Din acest motiv poate fi transformata usor in produs cosmetic, mai ales ca are proprietati de combatere a cosurilor si de stimulare a regenerarii celulare la nivelul tenului.

Ca aliment, mierea de rapita este hepatoprotectoare, cu actiuni benefice functionarii splinei si pancreasului. Combate afectiunile respiratorii si intareste oasele si rinichii.

(sursa foto: Health Pro Blog)

Distribuie acum