In topul preferintelor in ceea ce priveste servirea micului dejun se afla omleta. Aceasta poate fi gatita in multe feluri si reprezinta o varianta rapida, dar si sanatoasa pentru un mic dejun satios si gustos.
Omleta permite multe variatii, dar de cele mai multe ori alegem forma clasica pentru a castiga timp. Avantajul principal al omletei este versatilitatea, astfel ca acest preparat care face deliciul oricarei mese de dimineata, nu poate ajunge sa ne plictiseasca daca avem putina imaginatie.
Putem sa ne bucuram de o omleta pufoasa rapida si de variatele ei forme de preparare foarte usor. E pacat sa ratam amestecuri delicioase de oua cu legume sau cu cascaval si mirodenii, din motive legate de timp. Mai jos vei gasi cateva variante de retete de omleta pentru un mic dejun delicios pe care le poate incerca oricine.
Jucarii de exterior
Casute, tobogane, balansoare, spatii de joaca din lemn sau gonflabile
Omleta cu ciuperci si ceapa verde
Aceasta reteta este potrivita pentru un mic dejun light. Daca ne asteapta o zi grea si nu vrem sa ne incarcam stomacul si sa transformam ziua intr-una si mai grea, atunci omleta cu ciuperci si ceapa verde este alegerea ideala.
Pentru ingrediente avem nevoie de doua oua, 150 grame de ciuperci proaspete sau ciuperci din conserva bine scurse de apa, sare, piper si doua fire de ceapa verde proaspata. Folosim ulei rezistent la temperaturi inalte precum uleiul de palmier sau uleiul de cocos si il incingem intr-o tigaie non-aderenta. Adaugam ceapa si ciupercile, alaturi de sare si piper. Acoperim si le lasam sa se coaca.
Intr-o alta tigaie aplicam aceeasi procedura de incalzire a uleiului. Batem cele doua oua si le adaugam in tigaie. O lasam sa se coaca si o intoarcem incet pe cealalta parte. Mutam amestecul de ceapa cu ciuperci in tigaie si o impaturim in doua.
Omleta cu spanac si sos de iaurt
Omleta pufoasa cu spanac este ideala pentru un mic dejun sanatos de weekend. Avem nevoie de doua oua, o mana de frunze proaspete de spanac sau spanac congelat, ulei rezistent la prajire, mirodenii preferate si sare. Pentru sosul de iaurt, putem sa folosim iaurt grecesc, usturoi zdrobit, suc de rosii si o lingurita de ulei de masline. Aceasta este si baza pentru celebrul sos tzatziki. Daca dorim sa il preparam pe acesta, atunci adaugam si castraveti rasi.
Intr-o tigaie separata incingem ulei si adaugam frunzele de spanac cu mirodenii. Le lasam pana ce se innabuse si stingem focul. Spanacul se coace la foc mic. Preparam totul conform retetei anterioare si adaugam spanacul in interiorul acesteia. La final, punem doua, trei linguri de sos de iaurt si savuram preparatul final.
Jucarii de exterior
Casute, tobogane, balansoare, spatii de joaca din lemn sau gonflabile
Omleta cu branza
Este firesc, toata lumea stie cum sa adauge branza rasa in omleta. Insa, exista cateva combinatii care garanteaza un plus de savoare. De exemplu, daca adaugi branza cottage poate fi destul de seaca, insa daca adaugi cateva felii de mozzarella la final, intreaga omleta va fi mai cremoasa.
Poti combina ouale cu branza cheddar si sos pesto si vei avea parte de o combinatie rafinata. Fiind totusi o masa mai greu de digerat, ii poti alatura cateva felii de ananas proaspat. Acesta contine enzime care te ajuta sa digeri mai bine proteinele.
Nu in ultimul rand, poti alege omleta frantuzeasca cu branza. Diferenta se refera mai degraba la tehnica de impaturire a omletei. O prepari clasic, adaugi o branza care se topeste usor si este bine inchegata. Mozzarella este din nou alegerea cea mai potrivita. Ulterior, rulezi omleta ca si cum ar fi o tigareta sau ca un prosop.
Omleta cu ton si rosii deshidratate
O alta reteta simpla care abunda in proteine este omleta cu ton si rosii deshidratate. Poti sa folosesti si rosii proaspete, insa cele deshidratate ii vor da un plus de savoare si rafinament.
Pe langa cele doua oua, condimente si ulei rezistent la prajire, iti trebuie o conserva de ton bine scursa de apa. Daca ai la dispozitie file afumat de ton, omleta pufoasa rapida va avea un gust si mai savuros. In cazul in care ai conserva, prepara tonul in tigaie cu putin usturoi zdrobit si o lingura de ulei. Daca ai file afumat de ton, marunteste-l doar.
Totul pentru bucataria ta
Vrei sa gatesti ca un chef?
In tigaia in care ai pus omleta, adauga tonul si cinci, sase rosii deshidratate maruntite. Daca e nevoie, adauga sare si condimente. Coace la foc mic si bucura-te un mic dejun proteic plin de savoare.
Omleta cu mere si branza Brie
Omleta cu mere si branza Brie este o delicatesa ideala pentru zile speciale cand ai musafiri si nu numai. Pentru a o prepara ai nevoie de doua ora, o lingura de lapte, doua mere curatate de coaja si taiate cubulete, branza Brie, sare, piper si ulei.
Prepararea este simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa bati ouale cu laptele, sa condimentezi dupa gust cu sare si piper si sa prepari omleta intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Dupa ce e gata omleta pui peste ea merele taiate cubulete, branza Brie si o rulezi. Aceasta combinatie de texturi este cu adevarat deosebita si iti va placea cu siguranta.
Omleta cu spanac si branza de capra
Spanacul este foarte hranitor si sanatos, iar daca il vei adauga in micul dejun, acesta va deveni mult mai interesant si mai gustos. Pentru o astfel de omleta ai nevoie de cateva oua, smantana, spanac, branza de capra, ulei, sare si piper.
Amesteca intr-un bol ouale cu smantana, sarea, piperul si spanacul taiat marunt. Compozitia se gateste intr-o tigaie incinsa, iar la final se adauga cubuletele de branza de capra. Impatureste omleta si bucuga-te de gustul bogat al acesteia.
Incearca aceste retete si savureaza in fiecare zi un mic dejun delicios compus dintr-o omleta pufoasa care pe langa gustul bogat sa iti ofere si proteinele si nutrientii necesari pentru dezvoltarea sanatoasa a organismului.
(sursa foto: Joleen Cuisine)