Pastreaza-ti zambetul impecabil. Sfaturi si trucuri pentru dinti mai stralucitori

Pastreaza-ti zambetul impecabil. Sfaturi si trucuri pentru dinti mai stralucitori

Sumar articol

Un zambet de Hollywood ne imbunatateste considerabil imaginea. Atat in ochii celorlalti, pentru ca standardele vremii impun o alura optimista si o ingrijire impecabila, cat si in proprii ochi. Asta pentru ca increderea si stima de sine ajunge la cote maxime atunci cand putem etala un zambet de nota zece. Chiar daca nu detinem un buget atat de mare pentru a ne perfectiona dantura ca la carte, cu cateva obiceiuri constante putem sa ne asiguram cel mai natural si fermecator zambet.

Produse pentru igiena orala – vezi AICI

Mostenirea genetica este arareori generoasa cu trasaturi cum ar fi dintii perfecti, simetrici, de un alb ca de portelan si imuni la carii. Intr-un fel sau altul, fiecare om are o serie de dezavantaje de la bun inceput si lupta o viata pentru pastrarea si remedierea danturii.

Colectie ii traditionale

Tu la ce asortezi o ie?

Nu ne putem lauda cu o cultura a ingrijirii dintilor, iar statisticile si sondajele o dovedesc din plin. Arareori li s-a spus copiilor la scoala cum se periaza dintii corect si cat de des sau ce este tartrul si de ce e important sa il curatam periodic. Chiar si acum auzim in diverse contexte sfaturi cum ar fi sa nu inlaturi tartrul, pentru ca ar sustine dintii, sau ca cel mai bun lucru atunci cand ne doare o masea este sa o scoatem. Tehnica stomatologica a evoluat mult, la fel si industria produselor de ingrijire a dintilor, asa ca ar fi pacat sa nu profitam de asta pentru a ne ingriji dantura corect. In plus, avem acces neingradit la informatie si ne putem documenta temeinic.

Pastreaza-ti zambetul impecabil cu cateva sfaturi si trucuri pentru dinti mai stralucitori.

Ingrijirea dintilor se invata din copilarie

Specialistii recomanda introducerea in rutina zilnica a copiilor ingrijirea dintilor. Chiar de cand sunt micuti si nu au inca dintisori formati, li se maseaza zilnic gingiile, pentru a deprinde actiunea de curatare propriu-zisa. Dupa cresterea danturii, vor fi invatati cat mai repede sa foloseasca singuri peria si pasta de dinti. Nu ii lasati sa intrerupa acest obicei, nici macar pentru cateva zile.

Cu timpul, le veti povesti si despre avantajele folosirii apei de gura si a atei dentare. De asemenea, vizita la stomatolog trebuie sa fie perceputa ca ceva foarte firesc, fara spaime si blocaje. Toate acestea vor fi deja firesti atunci cand apare dantura definitiva, care are sanse mari sa fie dreapta si puternica.

Albirea si curatarea dintilor cu ingrediente din bucatarie

Atunci cand constatati ca aveti dintii ingalbeniti, de la alimentatie, fumat sau pur si simplu a trecut ceva timp de la ultima vizita la stomatolog, folositi un ingredient din propria bucatarie. Este vorba de bicarbonat. Presarati putin pe peria de dinti, dupa spalare si clatire si frecati dintii energic, insistand pe radacini. Clatiti dupa doua minute. Veti vedea in oglinda un zambet mult mai alb. Acelasi efect il poate avea praful de carbune medicinal sau chiar sarea.

Colectie produse make-up

Ce produse iti lipsesc din trusa de machiaj ?

De asemenea, masarea dintilor pentru cateva minute cu un amestec de otet si ulei de masline poate indeparta petele. Daca s-a terminat tubul cu pasta de dinti, tot in bucatarie se gaseste un inlocuitor eficient, desi mai putin placut. Este vorba de sare. Presarati un strat subtire pe suprafata periutei de dinti si apoi curatati cu grija toata dantura. Veti simti in gura un gust cam greu de suportat, dar trece dupa clatire. Efectul este insa puternic. Pe vremea bunicilor, dintii se curatau si cu cenusa, mai ales daca provenea din arderea unui lemn de esenta tare.

Cand e cazul sa mergem la stomatolog

Toate acestea sunt recomandate doar ca solutii temporare, de urgenta. Folosirea zilnica a unor substante abrazive sau acide poate afecta pe termen lung integritatea smaltului.

Ca urmare, nu “sariti” peste cele doua vizite pe an la medicul stomatolog si nu stati prea mult pe ganduri cand va propune un detartraj, o obturatie sau lucrari specifice, menite sa refaca sau sa intareasca un dinte. Chiar daca nu e deloc placut si nici ieftin, sunt eforturi si investitii pe termen lung, mai ales ca nu ne vor mai creste niciodata alti dinti in locul celor pierduti din neglijenta. Folositi mereu pasta de dinti de calitate, apa de gura si ata dentara pentru indepartarea resturilor alimentare.

Este bine, de asemenea, sa va faceti periodic radiografii panoramice, pentru ca medicul sa vada din timp daca riscati sa faceti paradontoza, daca dintii se deplaseaza sau aveti ceva anomalii care ameninta integritatea danturii.

Cum va machiati daca aveti dantura ingalbenita

Daca vreti sa va subliniati dintii albi, folositi rujuri inchise la culoare. Cele sidefate arata bine vara, cand aveti pielea bronzata. Evitati nuantele prea deschise, galbui sau reci, vinetii sau pamantii. Acestea care nu fac decat sa scoata in evidenta faptul ca nu aveti un zambet chiar perfect. Solutia intermediara sunt rujurile putin sidefate, in culori calde, portocaliu, corai, maro cafeniu, precum si cele nud.

Haine pentru copii

Concepute cu dragoste pentru micutii tai

(sursa foto: Set in Paris)

Distribuie acum