beneficii ale turmericului

6 beneficii ale turmericului

Sumar articol

Provenit din radacina de curcuma, turmericul da savoare si o culoare vibranta portocalie preparatelor alimentare. Pe langa rolul pe care il are in a ne incanta papilele gustative atunci cand consumam preparate din somon sau orez basmati, turmericul are o serie de beneficii pentru sanatate.

Bucura-te de beneficiile turmericului – gasesti AICI

Pe langa un rol puternic antioxidant, acesta este un remediu eficient pentru problemele de zi cu zi din viata noastra. Iata cele mai importante beneficii ale turmericului.

Colectie de rochii

Tu pe care vrei sa o porti?

Turmericul ajuta la prevenirea cancerului

Cu toate ca nu am identificat inca remediul universal anti-cancer, cercetarile au aratat ca un rol important in prevenirea aparitiei celulelor cancerigene il au antioxidantii.

Turmericul contine un tip special de antioxidant denumit “curcumina”. Intr-adevar, se pare ca in tarile in care aceasta mirodenie este consumata frecvent, exista o rata mai scazuta de cancer. Iar studiile de laborator arata ca administrarea turmericului incetineste evolutia celulelor cancerigene. Asadar, ai toate motivele sa consumi curry si preparate in care sa adaugi din plin turmeric. Acesta ajuta la prevenirea cancerului.

Turmericul ajuta la prevenirea Alzheimer-ului

Datorita acelorasi proprietati antioxidante, turmericul are un rol in incetinirea aparitiei dementei Alzheimer.

Una dintre cele mai frecvente boli in randul batranilor, Alzheimer debuteaza cu degenerarea progresiva a functiilor cognitive pentru ca in final pacientii sa nu isi mai aminteasca unde locuiesc, sa nu mai fie capabili sa invete lucruri simple si chiar sa isi recunoasca rudele.

Curcumina reduce manifestarea mecanismului care sta la baza Alzheimer-ului. Mai precis, acest antioxidant conduce la diminuarea placilor de amyloid-beta, implicate in evolutia si debutul bolii.

Colectie de rochii

Tu pe care vrei sa o porti?

Turmericul reduce colesterolul rau

Se pare ca acest condiment deosebit de apreciat in tarile asiatice, isi extinde beneficiile in tot mai multe sfere ale sanatatii noastre.

Turmericul reduce colesterolul rau, sub denumirea stiintifica de colesterol LDL. Mai multe studii stiintifice au confirmat prezenta acestui efect. Dupa ce li s-a administrat o doza regulata de turmeric, au aparut efecte benefice. Indivizii care au beneficiat de acest tratament au avut o scadere semnificativa a colesterolului LDL.

Cu toate acestea, nu este indicat sa consumi turmeric in doza setata de tine doar pentru ca stii ca reduce colesterolul rau. Nu pica in tentatia de a suprautiliza un aliment benefic crezand ca efectele pozitive cresc proportional cu doza sau frecventa consumului.

Turmericul iti intareste sistemul imunitar

Nu mai este demult o noutate ca alimentele antioxidante te ajuta sa lupti cu racelile si iti intaresc sistemul imunitar. Bineinteles ca nici turmericul nu face exceptie. In cazul acestuia, se pare ca efectele de intarire a sistemului imunitar deriva din compusii sai capabili sa incetineasca efectul negativ al unor celule care dizolva agentii patologici, dar si lasa in urma reziduuri.

Turmericul contribuie la sanatatea inimii

Se pare ca acest condiment plin de antioxidanti are un rol benefic pentru mentinerea sanatatii inimii. Mai precis, acest condiment ajuta la intarirea peretilor vaselor de sange.

Curatenia devine o joaca

Aspiratoare verticale pentru o curatenie rapida si mai usoara

Un studiu a aratat ca administrarea curcuminei in format medical a fost la fel de eficienta pentru imbunatatirea peretilor vaselor de sange ca si exercitiul fizic. In plus, deoarece previne oxidarea si inflamatia, turmericul reduce riscul atacului de cord.

Turmericul lupta impotriva depresiei

Sigur ca tratamentul standard in cazul depresiei este cel format din antidepresive si psihoterapie. Dar cateva studii au aratat ca si turmericul are un rol important in acest sens.

Acest condiment stimuleaza productia unei substante care este la un nivel scazut atunci cand avem simptome depresive. In plus, se pare ca turmericul faciliteaza si productia hormonului fericirii (serotonina), care se afla si el la un nivel scazut in depresie.

Sfaturile din acest articol nu inlocuiesc recomandarile derivate din expertiza medicala. Folosim surse de incredere precum jurnale si articole stiintifice, insa nu sustinem generalizarea sau aplicarea in scop curativ a acestor recomandari, fara consultul de specialitate.

Jucarii - papusi - lego - jocuri

La noi gasesti jucarii pentru toate varstele

(sursa foto: Secunda TV)

Distribuie acum