Putine persoane iubesc sa calce haine. Stivele de camasi, tricouri, fuste, rochii si pantaloni ne ingrozesc, iar asta se intampla in fiecare saptamana. Percepem aceasta activitate ca pe o corvoada si am vrea sa gasim la magazin doar haine care sa nu se sifoneze niciodata. Cum acestea sunt sintetice si au multe dezavantaje, nu ne ramane decat sa ne adaptam si sa recurgem la cateva trucuri care sa ne faca munca mai usoara.
Statie de calcat haine – vezi AICI modele si preturi
Toata lumea are in minte imagini din copilarie cu bunici si mame care calca indelung rufe cu fiare mari si grele care isi fac treaba doar dupa apasari mari si indelungate.
Gene false profesionale
Vrei sa ai o privire atragatoare?
Din fericire, tehnica a mai evoluat si vechile dispozitive au ajuns doar piese de muzeu. Totusi, multe din vechile trucuri ale gospodinelor in aceasta zona sunt valabile si acum. De pilda, intinderea temeinica a hainelor la uscat. Se scutura fiecare articol in parte si se intinde bine cu mana dupa ce a fost agatat de uscator. Este foarte important sa fie intinse imediat dupa spalare, evitand astfel sifonarea care se petrece la depozitarea lor prea lunga in cuva masinii de spalat.
Fier de calcat cu functie de calcare pe verticala – vezi AICI
Cum se storc hainele pentru o calcare mai simpla
Folositi programe de spalat cu mai putine turatii la stoarcere. Chiar daca este nevoie apoi de mai mult timp pana la uscare, nu va afecta atat de mult aspectul hainelor.
In plus, faptul ca sunt mai grele ajuta la intinderea mai buna a lor. Le puteti lua de pe sarma chiar daca nu sunt uscate complet. Le veti usca in timp ce le calcati, iar asta se va face mai repede si mai eficient.
Trucuri vechi pentru calcatul hainelor
Un alt truc vechi este sa calcati gulerele camasilor, tricourilor, bluzelor sau rochiilor pe dos. Veti termina mai repede si veti salva hainele de aspectul lustruit pe care il lasa fierul de calcat pe fata gulerului. In plus, nu se vor mai increti la colturi.
Set Machiaj In Love With Make-up
Vrei aceasta trusa ?
Hainele cu pliuri se atarna pe uscator in carlige, pentru evitarea dungilor inestetice. In aceeasi ordine de idei, hainele se calca pe dos si se evita zona tivului, pentru a preveni aparitia de dungi.
Dotati-va cu un fier de calcat mai eficient
Chiar daca v-ati atasat de fierul de calcat pe care il aveti de la casatorie, cu siguranta a fost depasit de evolutia tehnologiei. Documentati-va bine despre modelele de pe piata si cumparati altul nou. E nevoie sa aiba functii de jet de abur si stropire, anticalcar, de incalzire in trepte, de autocuratare si antipicurare.
Alegeti un fier de calcat cu o talpa rezistenta, de preferinta din otel inoxidabil, cu varf ascutit, pentru a netezi chiar si cele mai inaccesibile colturi. De asemenea, este bine ca aparatul sa aiba o putere mare si un rezervor de apa incapator.
Investiti si intr-o masa de calcat cat mai eficienta. Trebuie sa fie stabila, cu loc pentru fierul de calcat si dispozitiv de prindere a cablului. Daca aveti un buget mai mare, puteti achizitiona o statie de calcat care va va usura mult calcatul rufelor.
Tehnica de calcare verticala va usureaza munca
In plus, este bine sa aveti in casa si un aparat care calca hainele vertical. Pare un moft, insa va va ajuta sa calcati hainele sensibile si delicate, ba chiar si pe cele obisnuite, direct pe umeras. Nu va mai fi nevoie sa apelati la spalatorie pentru articolele mai speciale.
Jucarii de exterior
Casute, tobogane, balansoare, spatii de joaca din lemn sau gonflabile
In plus, jetul de aburi cu care se face operatiunea de calcare are ca efect si improspatarea tesaturilor si a culorilor, precum si inlaturarea unor mirosuri nedorite din haine.
(sursa foto: Lifehacker Australia)