Vacanta la Kusadasi, incursiune in magia Orientului

Vacanta la Kusadasi, incursiune in magia Orientului

Sumar articol

Daca iti doresti o vacanta cu mare de smarald, dar si distractii urbane, excursii la munte si “bifarea” unor locuri incarcate de istorie, statiunea Kusadasi din Turcia ar putea fi in topul listei. Aici poti gusta din plin farmecul local vizitand un bazar, o moschee, dar si obiective majore cum ar fi Templul Artemisei din Efes, una din minunile lumii, ori Casa Maicii Domnului.

Pe harta, Kusadasi este un oras de dimensiuni medii, parte a Rivierei Turcesti. Este o destinatie operata de multe agentii romanesti de turism, asa ca se pot achizitiona pachete care includ fie transportul cu avionul, fie cu autocarul. Cei care o aleg acum au nevoie de o doza de curaj in contextul schimbarilor dramatice care se petrec in aceasta tara, insa pot miza pe tarife mai mici, iar locul este cu adevarat foarte ofertant.

Exista locuri de cazare pentru toate gusturile si toate buzunarele, de la hoteluri luxoase cu plaja proprie si oferte all-inclusive la bungalouri sau pensiuni modeste, la preturi pe masura. La fel, poti sa te scalzi in marea Egee pe plaja publica, sau poti alege din oferta bogata a celor private.

Curatenia devine o joaca

Aspiratoare verticale pentru o curatenie rapida si mai usoara

Poti lua mese fastuoase in restaurantele elegante sau poti alege scoicile proaspete care se vand gata preparate pe strada, la malul marii. Deserturile turcesti sunt la mare cautare in Kusadasi. Fie ca vorbim de inegalabilul rahat produs in zona care se gaseste in magazine si cofetarii, fie de baclava, cataif sau sarailii, toate se gasesc la orice colt de strada si au o savoare cu totul speciala.

Vacanta la Kusadasi – vezi aici oferte

Strazile sunt largi, intesate de vehicole de toate felurile si claxoanele suna neincetat. O experienta locala deosebita poate fi o calatorie cu microbuzul, asa numitul dolmus, de un mare pitoresc, cu oameni de toate natiile si soferi care fac legea in trafic cu claxonul. De asemenea, o vizita in bazarul faimos al statiunii, un loc din care poti cumpara orice si iti faci rapid prieteni buni in randul comerciantilor.

Sunt musai de organizat si cateva vizite in aceasta zona. Se poate ajunge cu autocarul la Efes, faimosul oras antic a carui maretie o putem admira si astazi. Ruinele dateaza din perioade si stapaniri diferite, inca de pe vremea civilizatiei miceniene, cu elemente persane si vestigii din timpul stapanirii lui Alexandru Macedon. Au fost descoperite in anii ’60 si inca mai sunt cercetate de arheologi. Basilica, Agora, Palatul Consiliului, Templul lui Domitian, Coloanele lui Hercule sau faimoasa Libearie Celsus sunt doar cateva din obiectivele care poti fi vazute aici. Intre acestea troneaza maret vestigii ale Templului Artemisei, una din cele Sapte Minuni ale Lumii.

Nu uita de asigurarea de calatorie cand pleci in concediu! – click aici si fa-ti una 

Jucarii de exterior

Casute, tobogane, balansoare, spatii de joaca din lemn sau gonflabile

Circuitul poate continua cu o vizita la Casa Maicii Domnului, obiectiv recomandat si de Vatican. Este un loc cu aspect de bisericuta in care vin necontenit pelerini din toata lumea, pentru ca aici a locuit Sfanta Fecioara. Exista aici chiar si un zid al dorintelor, in care vizitatorii lasa biletele cu doleante despre care se spune ca se indeplinesc pana la ultima.

La Pamukale poate fi vazuta o minune a naturii, o cascada cu apa termala care curge peste o stanca alba de calcar. Locul arata uimitor, se poate face baie in cavitatile rotunde ca niste cazi de un alb imaculat formate de apa, in timp ce admiri panorama ireala a zonei. De asemenea, poti avea dimensiunea luxului de care aveau parte privilegiatii societatii antice, la piscina Cleopatrei, unde poate inota oricine, la preturi putin cam piperate.

Se spune ca Zeus insusi se bucura de frumusetea locului care este astazi Parcul National Mili, sau Mili Park, care, de asemenea, poate fi vizitat daca te afli in Kusadasi. Este o bucata de paradis cu munte si paduri, cu plaje pustii de o frumusete nepamanteasca, iar salbaticiunile se apropie netulburate de vizitatori. Se pot face vizite si in satul Dogan Bey, adevarat muzeu in aer liber, dar se poate practica si scuba diving sau snorkelling.

(sursa foto: Unknown World)

Distribuie acum