Diminetile somnoroase si lipsite de entuziam se “trateaza” in mod obisnuit cu cafea. O ceasca ne trezeste la viata si nu mai putem concepe viata fara acest obicei. Uneori insa trebuie sa renuntam la el. Cafeaua produce palpitatii, deshidratare si carente grave in organism, ca sa nu mai pomenim de dependenta care se instaleaza inevitabil. O putem inlocui cu cateva ingrediente naturale. Va prezentam mai jos cateva sfaturi in aceasta privinta.
Cafeaua este un preparat care ne afecteaza pe termen lung organismul. Are efect diuretic si laxativ. Ne putem pomeni, asadar, cu carente de vitamine si minerale care ne dau viata peste cap. Sistemul digestiv este, de asemenea, afectat de cafeaua consumata excesiv. Gastritele si problemele de asimilare a hranei sunt doar cateva consecinte.
Stari de somnolenta si rau
Starile de energie alternate cu cele de somnolenta care urmeaza dupa o ceasca de cafea ne pot afecta starea psihica si sistemul nervos. Apar stari de anxietate care pot culmina cu atacuri de panica. Nu in ultimul rand, dependenta de cafea este foarte puternica. Pentru evitarea sevrajului se recomanda eliminarea ei treptata din dieta. In concluzie, exista suficiente motive sa va ganditi la renuntarea la cafeaua zilnica.
Articole pentru baia ta
Transforma baia intr-un sanctuar de rafinament si relaxare
Ceai negru, energie pozitiva
Ceaiul negru (gasesti AICI) este varianta cea mai uzuala de inlocuire. Contine cofeina, insa in cantitati mai mici si intr-o formula care ofera o energie constanta ore in sir, fara variatii. Bautorii impatimiti de ceai nu adauga nici zahar, nici miere, nici chiar lapte. In felul acesta aroma speciala se pastreaza intacta si proprietatile se pastreaza complet. Daca nu va multumeste gustul natural al frunzelor uscate, puteti, totusi, sa il indulciti si sa ii adaugati lapte sau lamaie.
Ceaiul alb contine antioxidanti
Ceaiul alb (gasesti AICI) este mai putin cunoscut la noi, insa are proprietati concurente cu ale cafelei. Este considerat un ceai rar, asa ca are un pret mai mare, dar isi merita toti banii. Contine multe vitamine si antioxidanti, mai ales polifenoli. Acestia din urma ajuta organismul sa lupte cu inflamatiile, cu bacteriile si au proprietati antitumorale. In plus, ajuta la stoparea caderii parului. Pentru a folosi din plin beneficiile, ceaiul alb se infuzeaza 15 minute in apa de maxim 75 de grade Celsius.
Ceaiul verde are efect relaxant
Are o savoare deosebita si le confera celor care il savureaza o stare de calm si bine. Cam asa s-ar putea descrie actiunea ceaiului verde (gasesti AICI). Se poate consuma la prima ora dimineata pentru o doza buna de antioxidanti si agenti anti imbatranire. Ne ajuta sa ne incepem ziua intr-o stare de implinire, cu energie vibranta si corpul in buna stare de functionare. Este folosit in mai toate amestecurile care isi propun eliminarea grasimii din organism. Regleaza eficient sistemul digestiv.
Vechea cicoare, mai actuala ca niciodata
Cicoarea (gasesti AICI) este cunoscuta de pe vremea cand romanii erau obligati sa apeleze la surogate de cafea. Nu din motive care tin de sanatate, ci de nevoie: cafeaua nu exista pe piata. Din cauza asta aroma le aminteste multora de copilarie, ba chiar o cauta pentru a retrai senzatiile de atunci.
Marele avantaj ale acestei plante este ca dupa prajire are o aroma care seamana mult cu cea a cafelei. Cei care o beau au o digestie mai activa, o respiratie mai buna si un ficat mai sanatos. Beneficiile sunt si mai multe. Cicoarea contine multe vitamine, minerale, este anti-reumatica si poate scadea glicemia. In plus, li se recomanda chiar si anemicilor.
Oferte vacante exotice
Tu ce destinatie exotica preferi?
O alta solutie pentru energizarea de dimineata sunt sucurile proaspete de fructe. Iata cateva idei pentru vara.
(sursa foto: Free Great Picture)